Alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023: de 80e editie | Vogue NL (2024)

De Golden Globes – vaak dé voorspeller als het aankomt op Oscarkanshebbers – keert in 2023 terug in zijn originele vorm en wel op woensdag 11 januari. Vorig jaar sloeg de awardshow een jaar over vanwege controverse. Wat gebeurde er in 2021? En wat kunnen we verwachten van de editie van 2023? Hier lees je alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023, met natuurlijk: de genomineerden.

Wat was de kritiek rondom de Hollywood Foreign Press Association in 2021?

Op 21 februari 2021 beschuldigde een onderzoek van de Los Angeles Times de HFPA van ‘self dealing‘ en wees op mogelijke belangenconflicten. Zo waren 30 HFPA-leden in 2019 naar Frankrijk gevlogen om de set van Emily in Paris te bezoeken. Twee jaar later ontving de serie een nominatie voor twee Golden Globes, terwijl meer kritisch geprezen shows als I May Destroy You misgrepen. Er werd ook onthuld dat de organisatie geen zwarte leden had. Meher Tatna, de voormalige voorzitter, vertelde Variety later dat er al minstens twee decennia geen zwarte leden waren. De reacties volgden. Verschillende voormalige genomineerden voor een Golden Globe, waaronder regisseur Ava DuVernay, eisten verandering via social media.

Enkele dagen voor de Golden Globes-ceremonie van 2021 op 28 februari reageerde de HFPA met een verklaring. “We zetten ons volledig in om ervoor te zorgen dat ons lidmaatschap een afspiegeling is van de gemeenschappen over de hele wereld die houden van film, tv en de artiesten die hen inspireren en opleiden. We begrijpen dat we zwarte leden moeten binnenhalen, evenals leden van andere ondervertegenwoordigde achtergronden. En we zullen onmiddellijk werken aan de uitvoering van een actieplan om deze doelen zo snel mogelijk te bereiken.”

Wat gebeurde er daarna?

Het ging snel van kwaad tot erger. In maart 2021 nam de HFPA een nieuwe strategische diversiteitsadviseur in dienst en beloofde dat ten minste dertien procent van de leden zwart zou zijn. In april meldde Deadline echter dat HFPA-lid en voormalig achtjarige voorzitter Philip Berk een e-mail had gestuurd waarin hij een artikel deelde waarin Black Lives Matter werd bestempeld als een “racistische haatbeweging”. Berk werd geroyeerd, maar het incident zette een reeks gebeurtenissen in gang. Deze leidden tot het vertrek van de crisiscommunicatieafdeling en de diversiteitsadviseur van de HFPA.

De organisatie maakte in mei verdere hervormingsplannen bekend.Mét de belofte om te diversifiëren en een voorstel voor beperkingen op de giften die leden mogen aanvaarden. Maar Netflix, Amazon Studios en WarnerMedia kondigden aan dat ze de HFPA zouden boycotten totdat er meer betekenisvolle veranderingen kwamen. Op 10 mei gaf NBC een verklaringwaarin werd gezegd dat het netwerk de Golden Globes van 2022 niet zou uitzenden. “We blijven geloven dat de HFPA zich inzet voor zinvolle hervormingen”, luidde het. “Maar veranderingen van deze omvang vergen tijd en werk. We zijn ervan overtuigd dat de HFPA tijd nodig heeft om het goed te doen. Ervan uitgaande dat de organisatie haar plan uitvoert, hebben we goede hoop dat we de show in januari 2023 kunnen uitzenden.”

Hebben de Golden Globes 2022 nog plaatsgevonden?

Ja, maar niet in de vorm die we gewend waren. Op 4 januari 2022 meldde Variety dat de HFPA er niet in was geslaagd bekende presentatoren te strikken voor de komende ceremonie. Uren later onthulde de organisatie dat de Golden Globes van 2022 “zeer uitgekleed [zullen] zijn en gericht op de bekendmaking van de winnaars van dit jaar en op het filantropische werk van de HFPA. Er zal geen publiek zijn, alleen geselecteerde HFPA-leden en filantropische begunstigden zullen in de zaal zitten. Ook zal er geen rode loper zijn.”

Op 6 januari voegde een vertegenwoordiger van de HFPA eraan toe: “Het wordt dit jaar een besloten evenement en zal niet live worden uitgezonden. We zullen real-time updates geven over de winnaars op de Golden Globes-website en onze social media.”

Hoe zit het met de Golden Globes 2023?

Dat is zeker waar de HFPA naartoe heeft gewerkt. In oktober 2021 traden 21 nieuwe leden toe, waarvan zes zwart zijn. Het lidmaatschap breidde uit tot alle gekwalificeerde journalisten die voor een buitenlandse publicatie in de VS werken (in plaats van alleen degenen die in Zuid-Californië zijn gevestigd). Ook is er een verbod op het aannemen van geschenken, en een vereiste dat bestaande leden een heraccreditatie aanvragen. Maar er is natuurlijk nog veel meer werk aan de winkel.

Desondanks bracht The Hollywood Reporter op 9 augustus 2022 het nieuws dat de Golden Globes-ceremonie voor haar tachtigste editie terugkeert op NBC.

De genomineerden

Inmiddels zijn de genomineerden voor de Golden Globes 2023 bekend. Wij zetten de kanshebbers voor de belangrijkste categorieën hieronder op een rij.

Beste dramafilm

Avatar: The Way of Water

Elvis

Alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023: de 80e editie | Vogue NL (2024)

References

Top Articles
How to Make a RACI Chart for a Project (Example & Template Included)
RACI Matrix • Erklärung, Beispiele & Anleitung
Dragon Age Inquisition War Table Operations and Missions Guide
The UPS Store | Ship & Print Here > 400 West Broadway
Celebrity Extra
Ixl Elmoreco.com
The Ivy Los Angeles Dress Code
Plus Portals Stscg
Cumberland Maryland Craigslist
Ashlyn Peaks Bio
Lenscrafters Westchester Mall
Tv Schedule Today No Cable
Programmieren (kinder)leicht gemacht – mit Scratch! - fobizz
Peraton Sso
7 Fly Traps For Effective Pest Control
Powerball winning numbers for Saturday, Sept. 14. Check tickets for $152 million drawing
Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
Pekin Soccer Tournament
Csi Tv Series Wiki
Curry Ford Accident Today
Testberichte zu E-Bikes & Fahrrädern von PROPHETE.
Today Was A Good Day With Lyrics
Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
Klsports Complex Belmont Photos
Generator Supercenter Heartland
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Devargasfuneral
Swgoh Boba Fett Counter
2487872771
Upstate Ny Craigslist Pets
Texters Wish You Were Here
John F Slater Funeral Home Brentwood
Grapes And Hops Festival Jamestown Ny
Maxpreps Field Hockey
Page 5662 – Christianity Today
Albertville Memorial Funeral Home Obituaries
Sc Pick 4 Evening Archives
Check From Po Box 1111 Charlotte Nc 28201
The Listings Project New York
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Unitedhealthcare Community Plan Eye Doctors
Tableaux, mobilier et objets d'art
Guided Practice Activities 5B-1 Answers
Poe Self Chill
Patricia And Aaron Toro
Cvs Coit And Alpha
Zeeks Pizza Calories
Workday Latech Edu
German American Bank Owenton Ky
Edict Of Force Poe
San Pedro Sula To Miami Google Flights
Texas 4A Baseball
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6235

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.